Sannie’s Thaise Currysoep

Sannie’s Thaise Currysoep

naar een recept van Sandra Kemna
Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 gram kipgehakt
  • 1 bamipakket 450 gram, de rode peper klein gesneden
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 bosje lente-uitjes in ringen gesneden
  • 3 teentjes knoflook geplet en klein gehakt
  • 1 extra rode peper buiten die al in het bamipakket zit, klein gesneden
  • 300 gram sugarsnaps diepvries of vers
  • 1 stengel citroengras gekneusd
  • Klein handje gedroogde limoenblaadjes
  • 4 mienestjes
  • 1 blikje kokosmelk 400 ml
  • 1 limoen rasp van de schil en het sap (goed wassen)
  • 70 gram Thaise gele curry
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels Thaise vissaus
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 2 kippenbouillonblokjes verkruimeld
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 liter kokend water

Instructies

  • Voorbereiding:
  • Snijd de rode pepers klein (1 uit het bamipakket en 1 extra), verwijder de zaadlijsten.
  • Meng het kipgehakt met 1 rode peper, de limoenrasp, wat peper en zout en draai er kleine soepballetjes van.
  • Fruit de kruiden:
  • Verhit de zonnebloemolie in een grote kookpan.
  • Fruit de rode ui, knoflook en Thaise gele curry kort in de olie.
  • Voeg groenten toe:
  • Voeg het bamipakket toe en roerbak een paar minuten.
  • Bereid de soepbasis:
  • Voeg 1 liter kokend water, kokosmelk, citroengras, gedroogde limoenblaadjes en verkruimelde bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
  • Kook de soep:
  • Voeg de soepballetjes, mienestjes, Thaise vissaus en gembersiroop toe.
  • Laat de soep 10 minuten op laag vuur staan.
  • Haal het citroengras eruit en voeg de sugarsnaps toe.
  • Laat deze de laatste 4 minuten meekoken.
  • Afwerking:
  • Draai het vuur uit, voeg het limoensap toe en roer door de soep.
  • Schep de soep met wat mie in een soepkom en maak af met lente-uiringen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse, aromatische witte wijn zoals een Riesling of een Sauvignon Blanc past goed bij deze Thaise currysoep.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 20 g | Vet: 20 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kip / Soep
Land van herkomst Thailand