Santa Claus Meringues

Santa Claus Meringues

Santa Claus Meringues

Knapperige en luchtige meringue bakjes gevuld met een heerlijke notenmousse. Deze Santa Claus meringues zijn een feestelijke traktatie perfect voor Kerst!
Porties: 8
Bereidingstijd: 2 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 3 grote eiwitten
  • Snufje zout
  • ½ eetlepel maïzena
  • 125 g poedersuiker
  • 150 g fijngehakte hazelnoten walnoten of pecannoten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 100 °C.
  • Klop de eiwitten bijna stijf en voeg een snufje zout en maïzena toe.
  • Klop de eiwitten heel stevig.
  • Voeg de poedersuiker in gedeelten toe en klop tot alles goed gemengd is.
  • Spatel de fijngehakte noten voorzichtig door het eiwitmengsel.
  • Schep het eiwitmengsel in een spuitzak met een grote spuitmond.
  • Spuit op een ingevette bakplaat 12 dichte cirkels van 8 cm doorsnede.
  • Spuit langs de buitenkant van de cirkels een opstaande rand, zodat er bakjes ontstaan.
  • Bak de meringue bakjes in het midden van de oven gedurende 1 1/2 uur, of tot ze droog en krokant zijn.
  • Laat de meringue bakjes op een rooster afkoelen.
  • Vul ze met chocolade-noten mousse naar keuze.

Notities / Tips / Wijnadvies

 

Wijnadvies:

Serveer met een glas zoete dessertwijn zoals Muscat of een bruisende Champagne om de feestelijke sfeer compleet te maken.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 4 g | Vet: 8 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 20 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak / Koek
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Winter
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst