Santa Claus Meringues
Knapperige en luchtige meringue bakjes gevuld met een heerlijke notenmousse. Deze Santa Claus meringues zijn een feestelijke traktatie perfect voor Kerst!
Ingrediënten
- 3 grote eiwitten
- Snufje zout
- ½ eetlepel maïzena
- 125 g poedersuiker
- 150 g fijngehakte hazelnoten walnoten of pecannoten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 100 °C.
- Klop de eiwitten bijna stijf en voeg een snufje zout en maïzena toe.
- Klop de eiwitten heel stevig.
- Voeg de poedersuiker in gedeelten toe en klop tot alles goed gemengd is.
- Spatel de fijngehakte noten voorzichtig door het eiwitmengsel.
- Schep het eiwitmengsel in een spuitzak met een grote spuitmond.
- Spuit op een ingevette bakplaat 12 dichte cirkels van 8 cm doorsnede.
- Spuit langs de buitenkant van de cirkels een opstaande rand, zodat er bakjes ontstaan.
- Bak de meringue bakjes in het midden van de oven gedurende 1 1/2 uur, of tot ze droog en krokant zijn.
- Laat de meringue bakjes op een rooster afkoelen.
- Vul ze met chocolade-noten mousse naar keuze.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een glas zoete dessertwijn zoals Muscat of een bruisende Champagne om de feestelijke sfeer compleet te maken.Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 4 g | Vet: 8 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 20 g