Sappige entrecote met pittige chorizosalsa
Een mals gebakken entrecote met een frisse, pittige chorizosalsa boordevol tomaat, jalapeño en rode ui, perfect voor een snelle en smaakvolle maaltijd.
Ingrediënten
Instructies
- Tomaten wassen en halveren.
- Zaadjes verwijderen en tomaten in kleine stukjes snijden.
- Tomaat in een kom doen.
- Jalapeñopeperreepjes fijn snijden en aan de tomaat toevoegen.
- Chorizo in smalle reepjes snijden.
- Ui pellen en fijnsnipperen.
- In een koekenpan 1 eetlepel olie verhitten.
- Op laag vuur 2/3 deel van de chorizo en 2/3 deel van de ui in ca.
- 5 minuten zacht bakken.
- Met een schuimspaan uit het bakvet scheppen en aan de tomaat toevoegen.
- Bakvet bewaren.
- Rode wijn, ongebakken chorizo en rauwe ui aan de tomaat toevoegen.
- Voorzichtig door elkaar scheppen.
- Laten afkoelen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Rest van de olie aan het bewaarde bakvet toevoegen en verhitten.
- Entrecotes in ca.
- 6 minuten bruin bakken, halverwege keren.
- Op voorverwarmde borden leggen en bestrooien met zout en peper.
- Chorizosalsa erover verdelen.
- Koriander erboven fijn knippen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met witte rijst en roergebakken spinazie.
Wijnadvies:
Serveer met een Spaanse rode wijn zoals een Tempranillo.
Voedingswaarden
Calories: 410 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 34 g | Vet: 27 g | Zout: 2.3 g | Sugar: 4 g
