Sappige entrecote met pittige chorizosalsa

--- **Sappige entrecote met pittige chorizosalsa** --- Perfect gegaarde entrecote, medium-rare geserveerd, belegd met een pittige chorizosalsa van fijngehakte chorizo, tomaat, ui en kruiden. Opgediend op een wit keramisch bord, gegarneerd met verse peterselie, met een glas rode wijn op de achtergrond.

Sappige entrecote met pittige chorizosalsa

Een mals gebakken entrecote met een frisse, pittige chorizosalsa boordevol tomaat, jalapeño en rode ui, perfect voor een snelle en smaakvolle maaltijd.
Porties: 2
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • ½ eetlepel jalapeñopeperreepjes potje
  • 1 rode ui
  • 2 entrecotes ca. 125 g per stuk
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels rode wijn
  • 2 takjes koriander
  • 3 tomaten
  • 50 g dik gesneden chorizo
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Tomaten wassen en halveren.
  • Zaadjes verwijderen en tomaten in kleine stukjes snijden.
  • Tomaat in een kom doen.
  • Jalapeñopeperreepjes fijn snijden en aan de tomaat toevoegen.
  • Chorizo in smalle reepjes snijden.
  • Ui pellen en fijnsnipperen.
  • In een koekenpan 1 eetlepel olie verhitten.
  • Op laag vuur 2/3 deel van de chorizo en 2/3 deel van de ui in ca.
  • 5 minuten zacht bakken.
  • Met een schuimspaan uit het bakvet scheppen en aan de tomaat toevoegen.
  • Bakvet bewaren.
  • Rode wijn, ongebakken chorizo en rauwe ui aan de tomaat toevoegen.
  • Voorzichtig door elkaar scheppen.
  • Laten afkoelen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Rest van de olie aan het bewaarde bakvet toevoegen en verhitten.
  • Entrecotes in ca.
  • 6 minuten bruin bakken, halverwege keren.
  • Op voorverwarmde borden leggen en bestrooien met zout en peper.
  • Chorizosalsa erover verdelen.
  • Koriander erboven fijn knippen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met witte rijst en roergebakken spinazie.
Wijnadvies:
Serveer met een Spaanse rode wijn zoals een Tempranillo.

Voedingswaarden

Calories: 410 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 34 g | Vet: 27 g | Zout: 2.3 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Vlees / Zuidvruchten
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden