Sappige Ribeye met Knapperige Knoflookkrieltjes

Sappige Ribeye met Knapperige Knoflookkrieltjes

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram krielaardappeltjes in de schil
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 250 gram ribeye
  • 1 eetlepel azijn
  • 2 teentjes knoflook in plakjes
  • 100 gram jonge bladsla
  • 50 gram amandelen
  • 100 gram honing-mosterddressing

Instructies

  • Boen de krieltjes schoon en halveer ze.
  • Verhit 3 eetlepels olie in een wok.
  • Bak de krieltjes afgedekt 5 minuten op hoog vuur, af en toe omscheppen.
  • Wrijf de ribeye in met azijn en de resterende olie.
  • Bak de ribeye in een hete koekenpan 2-3 minuten per kant tot het rosé is.
  • Voeg de plakjes knoflook toe aan de krieltjes en bak nog 5 minuten.
  • Meng de sla met de amandelen en 2 eetlepels dressing.
  • Leg de ribeye op een snijplank en laat het rusten.
  • Roer de rest van de dressing met 2-3 eetlepels water door het bakvet en warm het kort door.
  • Snijd de ribeye in plakjes.
  • Schenk de honing-mosterddressing over de ribeye, serveer met de knoflookkrieltjes en de salade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een volle rode wijn zoals een Malbec of Cabernet Sauvignon past goed bij de smaakvolle ribeye en de hartige knoflookkrieltjes.

Voedingswaarden

Calories: 800 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 35 g | Vet: 55 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 12 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Vlees