Sappige schnitzel met frisse tomatensalsa

Krokant gebakken varkensschnitzel met frisse tomatensalsa van kerstomaatjes, basilicum en citroensap, geserveerd op een rustiek bord op houten tafel – zomers hoofdgerecht met veel smaak.

Sappige schnitzel met frisse tomatensalsa

Een snel en smaakvol hoofdgerecht met malse varkensschnitzel en een frisse tomatensalsa van basilicum, kerstomaatjes en citroen.
Porties: 2
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 dl tomatensap
  • 1 sjalotje
  • 2 ongepaneerde varkensschnitzels
  • 20 gram margarine vloeibaar
  • 8 blaadjes basilicum
  • 8-10 kerstomaatjes
  • Citroensap naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Maak het sjalotje schoon en snijd het fijn.
  • Was de kerstomaatjes, halveer ze en snijd ze in partjes.
  • Knip of snijd de basilicumblaadjes klein.
  • Meng de tomaatjes, sjalot en basilicum met het tomatensap.
  • Breng de salsa op smaak met peper, zout en een scheutje citroensap.
  • Bestrooi de varkensschnitzels met peper en zout.
  • Verhit de margarine in een koekenpan.
  • Bak de schnitzels in ongeveer 10 minuten gaar en goudbruin.
  • Serveer de tomatensalsa bij de schnitzels.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met gekookte aardappelen en gestoofde witlof.
Wijnadvies:
Combineer dit gerecht met een frisse rosé of een lichte rode wijn zoals pinot noir.

Voedingswaarden

Calories: 290 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 28 g | Vet: 17 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Hoofdgerechten / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Zomer