Sappige schnitzel met frisse tomatensalsa
Een snel en smaakvol hoofdgerecht met malse varkensschnitzel en een frisse tomatensalsa van basilicum, kerstomaatjes en citroen.
Ingrediënten
- 1 dl tomatensap
- 1 sjalotje
- 2 ongepaneerde varkensschnitzels
- 20 gram margarine vloeibaar
- 8 blaadjes basilicum
- 8-10 kerstomaatjes
- Citroensap naar smaak
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Instructies
- Maak het sjalotje schoon en snijd het fijn.
- Was de kerstomaatjes, halveer ze en snijd ze in partjes.
- Knip of snijd de basilicumblaadjes klein.
- Meng de tomaatjes, sjalot en basilicum met het tomatensap.
- Breng de salsa op smaak met peper, zout en een scheutje citroensap.
- Bestrooi de varkensschnitzels met peper en zout.
- Verhit de margarine in een koekenpan.
- Bak de schnitzels in ongeveer 10 minuten gaar en goudbruin.
- Serveer de tomatensalsa bij de schnitzels.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met gekookte aardappelen en gestoofde witlof.
Wijnadvies:
Combineer dit gerecht met een frisse rosé of een lichte rode wijn zoals pinot noir.
Voedingswaarden
Calories: 290 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 28 g | Vet: 17 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 4 g