Sardinesalade

Sardinesalade

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g spaghetti
  • 2 bouillontabletten
  • 2 blikjes sardines van 175 g
  • 6 to maten
  • 2 groene paprika's
  • 400 g jong belegen Goudse kaas
  • 2 eetlepel(s) sardineolie
  • 2 eetlepel(s) wijnazijn
  • zout
  • peper
  • oregano

Instructies

  • Breek de spaghetti in kleine stukjes en kook deze in ruim water waaraan de bouillontabletten zijn toegevoegd gaar
  • Giet de spaghetti af, spoel ze op een vergiet onder de koude kraan en laat ze goed uitlekken.
  • Laat de sardines uitlekken, maar bewaar de olie.
  • Snijd de Sardines in kleine stukjes.
  • Ontvel de tomaten, halveer ze en verwijder het zaad.
  • Snijd het vruchtvlees in reepjes.
  • Ontdoe de paprika's van zaad en zaadlijsten en was ze.
  • Snijd de paprika's in stukjes en de kaas in kleine blokjes.
  • Maak een sausje van sardineolie, wijnazijn, zout, peper en oregana.
  • Vermeng alle ingrediënten goed.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Vis
Land van herkomst Nederland