Saté Andere Stijl
Saté Boemboe SidoliDeze saté is heerlijk in combinatie met gestoomde rijst en een frisse komkommersalade.
Equipment
- satéstokjes
- Grill (of barbecue)
Ingrediënten
- 500 gram varkensvlees
- 5 kemirienoten fijngestampt
- 2 grote uien fijngesneden
- 2 tenen knoflook fijngehakt
- 1 stukje trassi fermenteerde garnalenpasta
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- 1 theelepel ketoembar korianderpoeder
- 1 theelepel djinten komijnpoeder
- 1 theelepel laos galangawortelpoeder
Instructies
- Snijd het varkensvlees in dobbelstenen.
- Vermeng het vlees goed met de fijngestampte kemirienoten, fijngesneden uien, fijngehakte knoflook, trassi, bruine basterdsuiker, ketoembar, djinten en laos.
- Laat dit mengsel minstens 1 uur intrekken zodat de smaken goed kunnen doordringen.
- Rijg het gemarineerde vlees aan satéstokjes.
- Rooster of grill de saté op de barbecue of tafelgrill tot het vlees gaar en licht geroosterd is, ongeveer 8-10 minuten, af en toe draaien voor gelijkmatige garing.
- Serveer de saté met een saus naar keuze, bijvoorbeeld een traditionele Indonesische pindasaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
- Voor een extra pittige smaak kun je een theelepel sambal oelek toevoegen aan de marinade.
Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 27 g | Vet: 18 g | Zout: 1 g | Sugar: 3 g