Saté Kajoe Manis Tjina

Saté Kajoe Manis Tjina

zoete chinese saté
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • satéstokjes

Ingrediënten

  • 500 gram varkensvlees
  • 1 ui
  • 7 tenen knoflook
  • 2 deciliter santen van
  • blok
  • 1 gemalen zoethoutstokje

Kruiden:

  • 1 eetlepel ketoembar
  • ½ eetlepel djinten
  • 1 theelepel peper
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel nootmuskaat

Instructies

  • Pers de knoflook uit en snijd de ui fijn.
  • Vermeng knoflook en ui met de kruiden en het zoethout.
  • Wrijf het in blokjes gesneden vlees in met ¾ van dit mengsel.
  • Prik het vlees aan de stokjes en rooster dit.
  • Besprenkel het met de saus van santen en de rest van het kruidenmengsel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Indonesië