Saté van Grote Garnalen

Saté van Grote Garnalen

satéSaté Oedang Spesial van grote garnalen
Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
marineren 2 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Citroenpers
  • satéstokjes
  • Grill (of barbecue)
  • Pan om te blancheren

Ingrediënten

  • 24 steurgarnalen
  • 500 gram broccoli in roosjes
  • 2 tenen knoflook uitgeperst
  • 1 citroen geperst
  • Verse zwarte peper naar smaak

Instructies

  • Indien diepvriesgarnalen gebruikt worden, laat deze eerst ontdooien.
  • Garnalen niet pellen, alleen de kop eventueel verwijderen.
  • Maak een marinade van het citroensap, de uitgeperste knoflook en verse zwarte peper.
  • Leg de garnalen in de marinade en laat ze tenminste 1-2 uur marineren.
  • Blancheer de broccoliroosjes kort (ongeveer 2-3 minuten) in kokend water en laat ze uitlekken.
  • Rijg aan satéstokjes afwisselend een garnaal en een broccoliroosje in de volgorde: garnaal, broccoli, garnaal, broccoli, garnaal.
  • Rooster de saté boven een houtskoolvuur of op een grill, tot de garnalen roze en gaar zijn en de broccoli licht geroosterd is, ongeveer 5-7 minuten per kant.
  • Verwijder de schil van de garnalen bij het eten.

Notities / Tips / Wijnadvies

  • Voor extra smaak kun je wat fijngesneden verse kruiden zoals peterselie of koriander aan de marinade toevoegen.
  • Serveer de saté met een frisse salade of gestoomde rijst voor een complete maaltijd.

 

Wijnadvies:

Bij deze lichte en frisse garnalensaté past een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio perfect. De frisse zuren van de wijn vullen de citroenmarinade goed aan en verfrissen de smaakpapillen.

Voedingswaarden

Calories: 200 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 25 g | Vet: 5 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Hoofdgerechten / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Indonesië