Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 gram varkensvlees of rundvlees
- 1 stukje trassi fermenteerde garnalenpasta
- 1 theelepel ketoembar korianderpoeder
- 1 teen knoflook fijngehakt
- 1 grote ui fijngesneden
- 1 theelepel djinten komijnpoeder
- 1 theelepel bruine basterdsuiker
- ½ kopje kokosmelk voor lactosevrij alternatief of melk
- ½ kopje water
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- Olie om te bakken
Instructies
- Snij het vlees in grote dobbelstenen.
- Vermeng dit met de djinten, ketoembar, zout, peper en bruine basterdsuiker.
- Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de trassi, knoflook en uien tot ze geurig zijn.
- Voeg het gekruide vlees toe en bak tot het vlees bruin is.
- Voeg de kokosmelk en het water toe aan het vleesmengsel.
- Laat het op een laag vuur sudderen totdat het vocht grotendeels verdampt is en het vlees gaar is.
- Rijg het vlees aan satéstokjes.
- Rooster de saté op de grill of barbecue tot ze gaar en licht geroosterd zijn, ongeveer 8-10 minuten, af en toe draaien.
Notities / Tips / Wijnadvies
- Serveer warm met satésaus.
- Voor een gezonder alternatief kun je ook een pindasaus maken met natuurlijke pindakaas en kokosmelk.
- Voor een vegetarische versie kun je tofu of tempeh gebruiken in plaats van vlees.
Wijnadvies:
Bij deze smaakvolle saté past een volle, fruitige rode wijn zoals een Zinfandel of een Shiraz. De rijke smaken van de wijn vullen de kruidige en licht zoete smaken van de saté goed aan.Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 28 g | Vet: 22 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 2 g