Satéspiesjes met prei en romige pindasaus
Een smakelijk vegetarisch gerecht met satéspiesjes, gestoofde prei, romige pindasaus en rijst. Perfect voor een snelle en heerlijke maaltijd.
Ingrediënten
- 300 g rijst
- 400 g Tivali satéballetjes 2 schaaltjes à 200 g
- 600 g prei in schuine stukken gesneden
- 2 eetlepels boter
- 250 ml groentebouillon van een tablet
- 175 g satésaus ½ pot à 350 g
- 350 ml melk
Instructies
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing en houd warm.
- Verdeel de satéballetjes in 8 porties en rijg elke portie aan een satéprikker.
- Verwarm een grillpan voor op middelhoog vuur.
- Smelt de boter in een pan en bak de prei gedurende 3 minuten.
- Voeg de groentebouillon toe en laat de prei met de deksel op de pan 10 minuten op laag vuur stoven.
- Verwarm de satésaus in een pannetje en voeg de melk toe.
- Roer goed door tot een romige saus ontstaat.
- Grill de satéspiesjes 5 minuten in de grillpan, draai regelmatig om voor een gelijkmatige garing.
- Verdeel de rijst, gestoofde prei, satéspiesjes en pindasaus over 4 borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse atjar tjampoer voor een authentiek Aziatisch tintje.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of Pinot Grigio past perfect bij de romige pindasaus en de licht gegrilde satéspiesjes.
Voedingswaarden
Calories: 500 kcal | koolhydraten: 52 g | Protein: 15 g | Vet: 24 g | Zout: 2.1 g | Sugar: 6 g