Scampi met houmous en lauwwarme sesamvinaigrette

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 rode pepers
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 blik kikkererwten 400 g
  • 2 el Thaise Vissaus
  • 1 dl milde olijfolie
  • 1 sjalotje
  • 2 el sesamolie
  • 4 el geroosterde sesamzaadjes
  • 1 tl maizena
  • 1 dl teriyaki marinade flesje
  • 2 el balsamicoazijn
  • 500 g reuzescampi diepvries
  • 2 el arachideolie
  • 2 el oestersaus
  • 4 blaadjes ijsbergsla mooie blaadjes van een krop

Instructies

  • 1 peper halveren, zaadjes verwijderen en in reepjes snijden.
  • Andere peper tussen handen rollen, in stukken snijden en zaadjes eruit schudden.
  • Knoflook pellen en snipperen.
  • Kikkererwten afgieten en met vissaus, peperreepjes en helft van knoflook in mengkom doen.
  • Kikkererwten grof pureren.
  • Terwijl machine langzaam draait in dun straaltje zoveel olie toevoegen tot gladde, smeuïge massa ontstaat.
  • Houmous tot gebruik afgedekt op kamertemperatuur bewaren.
  • Scampi aan rugzijde insnijden, darmkanaal verwijderen.
  • Sjalot pellen en fijn snipperen.
  • In pan sesamolie zachtjes verwarmen.
  • Sesamzaadjes toevoegen en ca. 1 minuut meewarmen tot geur goed los komt.
  • Maizena oplossen in teriyakimarinade.
  • Marinade, azijn en sjalotje toevoegen en dressing op laag vuur iets laten binden.
  • Geheel laten afkoelen.
  • Scampi volgens gebruiksaanwijzing onder stromend water ontdooien.
  • Scampi voorzichtig pellen, staartje laten zitten.
  • Scampi droogdeppen met keukenpapier.
  • Wok verhitten tot gloeiend heet, arachideolie over panbodem laten uitvloeien.
  • Scampi op hoog vuur ca. 1 minuut bakken. Omschudden, rest van knoflook toevoegen en opnieuw ca. 1 minuut bakken.
  • Oestersaus en stukjes peper erdoor scheppen, nog 1-2 minuten bakken tot scampi gaar zijn. Intussen sesamvinaigrette en houmous zachtjes verhitten, tot lauwwarm.
  • Houmous op warme borden scheppen.
  • Blad ijsbergsla erop leggen.
  • Garnalen en stukjes peper met schuimspaan uit wok scheppen en over borden verdelen. Sesamvinaigrette erover schenken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Voorgerechten / Zeevruchten