scargots à la Bourguigonne

Wijngaardslakken uit Bourgogne
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 24 slakken
  • 15 gram verse peterselie
  • 8 gram zout
  • Zwarte peper
  • 175 gram boter
  • 8 gram knoflook
  • 15 gram sjalotjes

Instructies

  • Laat de slakken, indien ze uit blik komen, uitlekken.
  • Hak de peterselie, knoflook en sjalotjes fijn.
  • Roer de boter zacht en meng deze goed met de gehakte kruiden.
  • Voeg zout en wat zwarte peper toe naar smaak.
  • Leg de slakken in hun huisje en vul ze royaal op met de kruidenboter.
  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Plaats de gevulde slakken in een ovenbestendige schaal.
  • Bak de slakken in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 10 minuten, tot de kruidenboter heerlijk borrelt en de slakken goed verwarmd zijn.
  • Serveer de escargots à la Bourguigonne direct, bij voorkeur met vers stokbrood om de boter op te dippen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze heerlijke escargots als voorgerecht, vergezeld van een goed glas witte wijn, bijvoorbeeld een Bourgogne Chardonnay, voor een authentieke Franse ervaring.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Slakken / Voorgerechten
Land van herkomst Frankrijk