Schnitzel in romige paprikasaus

Schnitzel in romige paprikasaus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 grote rode paprika's
  • 8 gr oregano verse
  • 4 varkensschnitzels ongepaneerde
  • zout
  • 2 theelepels Paprikapoeder pikante
  • 60 gr boter
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel kruidenbouillonpoeder
  • 1 beker crème fraîche 125 ml
  • versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Pel en snipper de ui.
  • Maak de paprika's schoon, was ze en snijd ze in stukken.
  • Knip in een kopje de oregano fijn.
  • Pureer in een keukenmachine of met een staafmixer de paprika en de oregano met 3 eetlepels water.
  • Halveer de schnitzels en bestrooi ze met zout en 1 theelepel paprikapoeder.
  • Verhit in een grote koekenpan 1/3 deel van de boter.
  • Bak de helft van de schnitzels in ca 4 minuten bruin en gaar, Keer ze halverwege.
  • Leg ze op een bord en houd ze onder aluminiumfolie warm.
  • Bak op dezelfde manier de rest van de schnitzels.
  • Verhit in het bakvet de rest van de boter.
  • Bak de ui al omscheppend ca 2 minuten.
  • Pel de knoflook en pers hem erboven uit.
  • Voeg de rest van de paprikapoeder toe en laat nog ca 1/2 minuut al omscheppend bakken.
  • Voeg de paprikapuree en de bouillonpoeder toe en breng het geheel al roerend aan de kook.
  • Laat onafgedekt ca 2 minuten zachtjes sudderen.
  • Voeg de crème fraîche toe en verwarm al roerend nog ca 2 minuten tot een gladde saus ontstaat.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Leg de schnitzels in de saus en verwarm ze nog ca 1 minuut mee.
  • Serveer met pasta en snijbonen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees