Schnitzelreepjes met sinaasappelsaus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 10 g verse gemberwortel
  • 1 rode peper
  • 4 Tivall schnitzels 400 g,
  • 3 ½ eetlepel olie
  • theelepel ketoembar
  • 1 dl vers sinaasappelsap
  • 1 dl rode port
  • 3 theelepels allesbinder
  • Chinese sojasaus
  • versgemalen
  • peper
  • eetlepel sinaasappelmarmelade,

Instructies

  • Gember dun schillen, in plakjes snijden en heel fijn hakken.
  • Peper schoonmaken, halveren en in kleine stukjes snijden.
  • Schnitzels in reepjes snijden.
  • In koekenpan 3 eetlepels olie verhitten.
  • Schnitzelreepjes op middelhoog vuur in ca. 5 minuten bruin en knapperig bakken, af en toe omscheppen.
  • Laatste minuut gember en peper meebakken.
  • In steelpan rest van olie verhitten.
  • Koriander enkele seconden al roerend bakken.
  • Sinaasappelsap, port en marmelade toevoegen.
  • Saus aan de kook brengen en marmelade laten oplossen.
  • Saus binden met allesbinder.
  • Op smaak brengen met enkele druppels sojasaus en weinig peper.
  • Enkele eetlepels saus over vier borden verdelen en schnitzelreepjes erop scheppen.
  • Rest van saus apart serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met gegratineerde aardappels en broccoli.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vleesvervangers
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch