Schnitzelreepjes met sinaasappelsaus
Ingrediënten
- 10 g verse gemberwortel
- 1 rode peper
- 4 Tivall schnitzels 400 g,
- 3 ½ eetlepel olie
- ⅔ theelepel ketoembar
- 1 dl vers sinaasappelsap
- 1 dl rode port
- 3 theelepels allesbinder
- Chinese sojasaus
- versgemalen
- peper
- 1½ eetlepel sinaasappelmarmelade,
Instructies
- Gember dun schillen, in plakjes snijden en heel fijn hakken.
- Peper schoonmaken, halveren en in kleine stukjes snijden.
- Schnitzels in reepjes snijden.
- In koekenpan 3 eetlepels olie verhitten.
- Schnitzelreepjes op middelhoog vuur in ca. 5 minuten bruin en knapperig bakken, af en toe omscheppen.
- Laatste minuut gember en peper meebakken.
- In steelpan rest van olie verhitten.
- Koriander enkele seconden al roerend bakken.
- Sinaasappelsap, port en marmelade toevoegen.
- Saus aan de kook brengen en marmelade laten oplossen.
- Saus binden met allesbinder.
- Op smaak brengen met enkele druppels sojasaus en weinig peper.
- Enkele eetlepels saus over vier borden verdelen en schnitzelreepjes erop scheppen.
- Rest van saus apart serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met gegratineerde aardappels en broccoli.