Scholfilet met basilicum
Aller Hande 1996
Equipment
- lage ovenschaal inhoud ca. 2 liter
- citroentrekker
Ingrediënten
- 1 rode paprika
- 500 g prei
- 1 eetlepel olie
- ½ dl droge witte wijn
- 2 theelepels maïzena
- 3 theelepels viskruiden AH,
- 1 zakje verse basilicum 15 g,
- 1 bekertje crème fraîche 125 ml,
- 3 schaaltjes scholfilet á ca. 175 g, AH,
- zout
- 1 rode Spaanse peper
- 1 citroen
- 1 zakje aardappelgolfjes 450 g, CélaVita,
- 3 eetlepels geraspte oude kaas zakje á 150 g, AH,
- ½ eetlepel olie om in te vetten
Instructies
Voorbereiden:
- Paprika schoonmaken, wassen en in reepjes snijden.
- Prei schoonmaken, in ringetjes snijden, wassen en in vergiet laten uitlekken.
- In (braad)pan olie verhitten.
- Paprika en prei al omscheppend ca. 5 minuten bakken.
- Intussen schaal invetten.
- In kom wijn, maïzena en viskruiden door elkaar roeren.
- Boven andere kom 3/4 deel van basilicumblaadjes fijnknippen.
- Crème fraîche door basilicum roeren.
- Paprika-preimengsel over bodem van schaal verdelen.
- Wijnmengsel erover verdelen.
- Scholfilets erop leggen en bestrooien met zout.
- Crème fraîche-basilicummengsel over scholfilets uitstrijken.
- Peper wassen, halveren, zaadlijsten en zaadjes verwijderen en helften in kleine stukjes snijden.
- Citroen onder koud stromend water goed schoonboenen.
- Met citroentrekker (of met scherp mesje) smalle reepjes schil van citroen trekken (rest van citroen wordt niet gebruikt).
- Stukjes peper en citroenreepjes over scholfilets verdelen.
- Scholfilets afdekken met aardappelgolfjes.
- Kaas erover strooien.
- Tot gebruik schotel afgedekt in koelkast zetten.
Bereiden:
- Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
- In midden van oven schotel onafgedekt in ca. 30 minuten bruin en gaar laten worden.
- Rest van basilicumblaadjes erboven fijnknippen.