Schuimtaartjes met citroenroom
Aller Hande 1997
Equipment
- citroentrekker
- handmixer
Ingrediënten
- 2 eiwitten
- 125 g witte basterdsuiker
- ½ theelepel kleurloze azijn
- ½ theelepel maïzena
- 1 citroen
- 1 dl zoete witte dessertwijn
- 125 ml slagroom
Instructies
Voorbereiden:
- Oven voorverwarmen op 125 °C of gasovenstand 1.
- Bakplaat bekleden met bakpapier.
- Op bakpapier 8 cirkels van ca. 8 cm doorsnede tekenen.
- In vetvrije kom eiwitten stijfkloppen.
- Van suiker 1 eetlepel bewaren, rest van suiker lepel voor lepel door eiwit kloppen. Azijn erover sprenkelen en erdoor spatelen.
- Maïzena boven eiwitschuim zeven en erdoor spatelen.
- Eiwitschuim binnen rondjes op bakpapier scheppen en gladstrijken.
- Eiwitschuim in midden van oven ca. 1 uur bakken.
- In uitgeschakelde oven laten afkoelen.
- Bakpapier voorzichtig van schuimpjes aftrekken.
- Schuimpjes in plastic zak in trommel tot gebruik bewaren.
Bereiden:
- Citroen goed schoonboenen.
- Van citroen (met citroentrekker) reepjes van schil raspen.
- Citroen uitpersen.
- In pannetje wijn, citroensap en - rasp met rest van suiker aan de kook brengen en op hoog vuur in ca. 3 minuten laten inkoken.
- Pan van vuur nemen en tot gebruik laten afkoelen.
- In kom slagroom stijfkloppen.
- 2 Eetlepels wijn-citroensaus erdoor scheppen.
- Slagroommengsel tot gebruik in koelkast bewaren.
- Op vier borden elk 1 schuimrondje leggen.
- Slagroommengsel erover verdelen, afdekken met andere schuimpjes.
- Wijn-citroensaus erover en omheen sprenkelen.