Scones met mascarpone en frambozen sinaasappeljam

AH 12 maanden Lekker Eten
Porties: 8 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 el suiker
  • 75 g boter hard, in kleine stukjes
  • 1 ei losgeklopt
  • 60 ml karnemelk
  • ½ sinaasappel schoongeboend
  • ½ pot frambozenjam
  • 125 g mascarpone
  • 4 el Griekse yoghurt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225°c
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Meng het zelfrijzend bakmeel met bakpoeder, suiker en een mespuntje zout.
  • Wrijf de boter met de vingertoppen door het meel tot fijne kruimels.
  • Voeg het ei en de karnemelk toe en meng alles tot een stevig deeg.
  • Bestuif het werkvlak met bloem.
  • Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap van 1½ cm dik.
  • Snijd het in 8 vierkantjes.
  • Leg de scones op de bakplaat.
  • Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de scones in ca. 15 min. goudbruin en gaar.
  • Laat ze op een rooster iets uitdampen.
  • Rasp de oranje schil dun van de sinaasappel.
  • Pers de vrucht uit.
  • Schep de frambozenjam in een schaaltje en roer de sinaasappelrasp en het sap erdoor.
  • Meng in een ander schaaltje de mascarpone met de Griekse yoghurt.
  • Serveer de scones met de jam en mascarpone.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Fruit / Kaas
Land van herkomst Engeland