Scones met mascarpone en frambozen sinaasappeljam
AH 12 maanden Lekker Eten
Equipment
Ingrediënten
- 200 g zelfrijzend bakmeel
- 1 tl bakpoeder
- 2 el suiker
- 75 g boter hard, in kleine stukjes
- 1 ei losgeklopt
- 60 ml karnemelk
- ½ sinaasappel schoongeboend
- ½ pot frambozenjam
- 125 g mascarpone
- 4 el Griekse yoghurt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 225°c
- Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Meng het zelfrijzend bakmeel met bakpoeder, suiker en een mespuntje zout.
- Wrijf de boter met de vingertoppen door het meel tot fijne kruimels.
- Voeg het ei en de karnemelk toe en meng alles tot een stevig deeg.
- Bestuif het werkvlak met bloem.
- Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap van 1½ cm dik.
- Snijd het in 8 vierkantjes.
- Leg de scones op de bakplaat.
- Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de scones in ca. 15 min. goudbruin en gaar.
- Laat ze op een rooster iets uitdampen.
- Rasp de oranje schil dun van de sinaasappel.
- Pers de vrucht uit.
- Schep de frambozenjam in een schaaltje en roer de sinaasappelrasp en het sap erdoor.
- Meng in een ander schaaltje de mascarpone met de Griekse yoghurt.
- Serveer de scones met de jam en mascarpone.