Scones van Albert Heijn / Allerhande
Ingrediënten
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 2½ theelepel bakpoeder
- ½ theelepel zout
- 50 g boter of margarine
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eetlepels suiker
- ¾ dl melk
- 1 ei
- ½ bekertje slagroom à 125 ml
- ½ pot frambozenjam
Instructies
- Bakblik met bakpapier bekleden.
- Bakmeel met bakpoeder en zout boven kom zeven.
- Vanillesuiker en suiker toevoegen.
- Boter met 2 messen door bloem in kleine stukjes snijden.
- Ei met melk loskloppen, ½ eetlepel bewaren, rest bij bloemmengsel schenken en geheel tot samenhangende bal kneden.
- Deeg tot lap van ca. 2½ cm dik uitrollen.
- Uit deeg 8 rondjes steken, op bakblik leggen en met rest van melk bestrijken.
- Scones in midden van oven in ca. 10 minuten lichtbruin bakken.
- Scones uit oven op rooster laten afkoelen.
- Slagroom stijf kloppen.
- Scones met jam en slagroom serveren (Notitie:).
Notities / Tips / Wijnadvies
In Engeland serveert men de scones met clotted cream:
een dikke room met een hoog vetgehalte.
U kunt hiervoor in de plaats een wat luchtiger en minder vet mengsel geven.
U kunt de scones ook ruim van tevoren maken en tot gebruik invriezen.
een dikke room met een hoog vetgehalte.
U kunt hiervoor in de plaats een wat luchtiger en minder vet mengsel geven.
U kunt de scones ook ruim van tevoren maken en tot gebruik invriezen.