Scones van Albert Heijn / Allerhande

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel zout
  • 50 g boter of margarine
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepels suiker
  • ¾ dl melk
  • 1 ei
  • ½ bekertje slagroom à 125 ml
  • ½ pot frambozenjam

Instructies

  • Bakblik met bakpapier bekleden.
  • Bakmeel met bakpoeder en zout boven kom zeven.
  • Vanillesuiker en suiker toevoegen.
  • Boter met 2 messen door bloem in kleine stukjes snijden.
  • Ei met melk loskloppen, ½ eetlepel bewaren, rest bij bloemmengsel schenken en geheel tot samenhangende bal kneden.
  • Deeg tot lap van ca. 2½ cm dik uitrollen.
  • Uit deeg 8 rondjes steken, op bakblik leggen en met rest van melk bestrijken.
  • Scones in midden van oven in ca. 10 minuten lichtbruin bakken.
  • Scones uit oven op rooster laten afkoelen.
  • Slagroom stijf kloppen.
  • Scones met jam en slagroom serveren (Notitie:).

Notities / Tips / Wijnadvies

In Engeland serveert men de scones met clotted cream:
een dikke room met een hoog vetgehalte.
U kunt hiervoor in de plaats een wat luchtiger en minder vet mengsel geven.
U kunt de scones ook ruim van tevoren maken en tot gebruik invriezen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Gebak
Land van herkomst Engeland