Scones van Astrid Veltman

Porties: 10
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 gram bloem
  • een flinke mespunt dubbelkoolzure soda drogist of apotheek
  • een flinke mespunt wijnsteenzuur drogist of apotheek
  • zout naar smaak
  • 35 gram suiker
  • 100 gram boter
  • 1 groot ei
  • melk
  • Noot: Als u geen wijnsteenzuur kunt krijgen kunt u ook een scheutje
  • rozemarijnazijn gebruiken.

Instructies

  • Zeef de bloem met de soda, het wijnsteenzuur en het zout in een kom.
  • Strooi de suiker erover en wrijf dan met de vingers de boter erin tot een kruimelig deeg ontstaat.
  • Voeg er het losgeklopte ei en zoveel melk bij dat u er een stevig deeg van kunt kneden.
  • Rol dit op een met bloem bestoven plank tot een lap van ± 1 cm dik uit en snijd hier rondjes uit.
  • Leg die op een met bloem bestoven bakblik en bestrijk ze met wat melk of losgeklopt ei.
  • Bak ze in een goed hete oven (225°C) in ruim 10 minuten bruin.
  • De scones worden warm geserveerd met wat boter erop.
  • Erg lekker is ook een lepel frambozenjam erop.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes
Land van herkomst Schotland