Semifreddo

Semifreddo

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 plakken tramezzini
  • Boter
  • SEMIFREDDO
  • 200 g room
  • 75 g olijfolie
  • 50 g eiwit
  • 80 g suiker
  • 30 g water
  • 50 g ruccola
  • 10 g bieslook
  • GELEI
  • 2 dl bouilon
  • 1 dl witte wijnazijn
  • 4 eetl honing
  • 3 g agar-agar

Instructies

SEMIFREDDO :

  • Klop de room op.
  • Kook de suiker samen met het water tot 121 graden C.
  • Klop de eiwitten op en voeg de gekookte suiker langzaam op lage snelheid toe.
  • Klop daarna 3 minuten op de hoogste snelheid.
  • Spatel de olijfolie en de room er door.
  • Hak de rucola en de bieslook fijn en spatel deze onder de massa.
  • Strijk de semifreddo in de vormen uit en zet in de vriezer.

GELEI :

  • Meng de bouillon met de honing en de azijn en breng aan de kook.
  • Voeg de agar-agar toe en los deze op.
  • Giet de gelei uit op een plaat en zet koud weg.
  • Steek uit de gelei vormen ter grootte van de semifreddo.
  • Steek uit de tramezzini ook vormen ter grootte van de semifreddo.
  • Bestrijk deze met gesmolten boter en bak op 190 graden 4 a 5 minuten en laat afkoelen.

DRESSEREN :

  • Leg op de bordjes de krokantjes met hierop een plakje gelei en daarop de semifreddo en serveer onmiddellijk.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Voorgerechten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch