Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2½ liter water
- 600 gram ossentong goed gewassen
- 750 ml runderbouillon
- 4 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 theelepel witte peper
- 1 theelepel geraspte nootmuskaat
- 3 blaadjes djeroek poeroet limoenblaadjes
- 8 eetlepels gebakken ui
- 3 middelgrote aardappelen geschild en in blokjes van 2 cm gesneden
Instructies
- Breng het water aan de kook in een grote soeppan, voeg de hele ossentong toe en breng het water opnieuw aan de kook.
- Laat op laag vuur ongeveer 1 uur sudderen, of tot de ossentong bijna gaar is.
- Giet het water af en laat de ossentong afkoelen tot kamertemperatuur.
- Snijd met een scherp mes de huid van de ossentong.
- Snijd de ossentong in gelijke dikke plakken en doe deze in een vleespan.
- Voeg de runderbouillon, ketjap manis, sojasaus, witte peper, geraspte nootmuskaat, limoenblaadjes en de helft van de gebakken uitjes toe.
- Breng aan de kook en zet dan het vuur lager.
- Laat 10 minuten sudderen en voeg dan de aardappelen toe.
- Laat sudderen tot de aardappelen gaar zijn.
- Garneer met de overgebleven gebakken uien.
Notities / Tips / Wijnadvies
De smaken van dit gerecht lijken te intensiveren als het wordt bewaard en daarna weer wordt opgewarmd.
Als ossentong niet beschikbaar is, kan rundvlees (stoofvlees/riblappen/sucade) als alternatief worden gebruikt om dit gerecht te maken.
Als ossentong niet beschikbaar is, kan rundvlees (stoofvlees/riblappen/sucade) als alternatief worden gebruikt om dit gerecht te maken.