Semur Lidah

Semur Lidah

Semur Lidah

Balinese Stoofschotel met Ossentong
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • liter water
  • 600 gram ossentong goed gewassen
  • 750 ml runderbouillon
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel witte peper
  • 1 theelepel geraspte nootmuskaat
  • 3 blaadjes djeroek poeroet limoenblaadjes
  • 8 eetlepels gebakken ui
  • 3 middelgrote aardappelen geschild en in blokjes van 2 cm gesneden

Instructies

  • Breng het water aan de kook in een grote soeppan, voeg de hele ossentong toe en breng het water opnieuw aan de kook.
  • Laat op laag vuur ongeveer 1 uur sudderen, of tot de ossentong bijna gaar is.
  • Giet het water af en laat de ossentong afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Snijd met een scherp mes de huid van de ossentong.
  • Snijd de ossentong in gelijke dikke plakken en doe deze in een vleespan.
  • Voeg de runderbouillon, ketjap manis, sojasaus, witte peper, geraspte nootmuskaat, limoenblaadjes en de helft van de gebakken uitjes toe.
  • Breng aan de kook en zet dan het vuur lager.
  • Laat 10 minuten sudderen en voeg dan de aardappelen toe.
  • Laat sudderen tot de aardappelen gaar zijn.
  • Garneer met de overgebleven gebakken uien.

Notities / Tips / Wijnadvies

De smaken van dit gerecht lijken te intensiveren als het wordt bewaard en daarna weer wordt opgewarmd.
Als ossentong niet beschikbaar is, kan rundvlees (stoofvlees/riblappen/sucade) als alternatief worden gebruikt om dit gerecht te maken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Indonesië