Seroendeng borrelballetjes

Dit recept voor lekkere gehaktballetjes stond in Margriet 08-06
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gr gehakt
  • 1 e
  • 2 el ketjap
  • 2 el Thaise chilisaus
  • 1 teentje knoflook
  • ½ tl kerriepoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 el mosterd
  • 75 gr seroendeng
  • zout peper
  • 4 el paneermeel
  • frituurolie
  • 100 gr gemalen kok

Instructies

  • Kneed van het gehakt met het ei, de ketjap, chilisaus, knoflook uit de pers, specerijen mosterd, seroendeng, zout en peper naar smaak en zoveel paneermeel als nodig een samenhangende bal.
  • Laat 15 minuten rusten in de koelkast.
  • Verwarm frituurolie tot 180 graden.
  • Rol balletjes ter grootte van een walnoot.
  • Rol ze door de kokos en frituur ze in gedeelten in ca. 7 minuten gaar (zonder mandje).
  • Laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • Bak intussen in een droge koekenpan de rest van de gemalen kokos onder steeds
  • omscheppen lichtbruin.
  • Schud de kokos in een diep bord en rol de gebakken balletjes erdoor.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de balletjes warm of koud, met (zoete) chilisaus
Ik heb zelf de balletjes niet gefrituurd, maar gebraden in boter, dat gaat ook heel goed.
Je kunt het mengsel natuurlijk ook gebruiken voor wat grotere ballen voor bij de maaltijd.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Borrelhapjes / Kip
Land van herkomst Indonesië
Extra aanwijzing Snel te maken