Seroendengvleesrolletjes met zoete sojarijst en peultjes

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g witte rijst
  • 500 g peultjes
  • 2 rode uien
  • 6 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 4 eetlepels Conimex Seroendeng
  • 4 dunne schnitzeltjes
  • 8 eetlepels Conimex Woksaus Zoete Soja
  • Conimex Wok Olie

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
  • Snijd de puntjes van de peultjes en de uien in partjes.
  • Meng de peterselie met de seroendeng.
  • Bestrijk de schnitzels aan beide kanten dun met wat woksaus en verdeel het peterselie-seroendeng mengsel in een egale laag over 1 kant van het vlees.
  • Rol de schnitzeltjes zo strak mogelijk op en prik ze vast met een cocktailprikker.
  • Verhit 1 el olie in een koekenpan.
  • Bak hierin de rolletjes in ca.
  • 10 minuten rondom bruin en gaar.
  • Verhit ondertussen een scheutje olie in een wok.
  • Roerbak de peultjes en de ui ca.5 miuten.
  • Schep de rijst en de woksaus erdoor en roerbak nog 3 minuten.
  • Verdeel de rijst over de borden of kommen.
  • Haal de prikkers uit de seroendengvleesrolletjes en leg op elk bord of kom een rolletje.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Geef de rest van de Conimex Smaakmaker Seroendeng erbij voor een lekker knappertje.
Variatietip:
Vervang de schnitzels door in de lengte in dunne plakken gesneden kipfilet.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees
Land van herkomst Oosters