Seroendengvleesrolletjes met zoete sojarijst en peultjes
Ingrediënten
- 400 g witte rijst
- 500 g peultjes
- 2 rode uien
- 6 eetlepels fijngehakte peterselie
- 4 eetlepels Conimex Seroendeng
- 4 dunne schnitzeltjes
- 8 eetlepels Conimex Woksaus Zoete Soja
- Conimex Wok Olie
Instructies
- Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
- Snijd de puntjes van de peultjes en de uien in partjes.
- Meng de peterselie met de seroendeng.
- Bestrijk de schnitzels aan beide kanten dun met wat woksaus en verdeel het peterselie-seroendeng mengsel in een egale laag over 1 kant van het vlees.
- Rol de schnitzeltjes zo strak mogelijk op en prik ze vast met een cocktailprikker.
- Verhit 1 el olie in een koekenpan.
- Bak hierin de rolletjes in ca.
- 10 minuten rondom bruin en gaar.
- Verhit ondertussen een scheutje olie in een wok.
- Roerbak de peultjes en de ui ca.5 miuten.
- Schep de rijst en de woksaus erdoor en roerbak nog 3 minuten.
- Verdeel de rijst over de borden of kommen.
- Haal de prikkers uit de seroendengvleesrolletjes en leg op elk bord of kom een rolletje.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Geef de rest van de Conimex Smaakmaker Seroendeng erbij voor een lekker knappertje.
Variatietip:
Vervang de schnitzels door in de lengte in dunne plakken gesneden kipfilet.