Sheperd’s pie
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 winterpenen
- 1 prei
- ½ knolselderij
- 2 pakjes Alpro® Soya Fijngehakt
- 1 takje rozemarijn
- 1 el bloem
- 250 ml groentebouillon
- 1 kg kruimige aardappels
- 1 pakje Alpro® Soya Cuisine Light
- 2 el olijfolie
Instructies
- Snijd alle groenten in blokjes van ongeveer een halve centimeter en laat ze ongeveer 10 minuten smoren in olijfolie in een pan met een zware bodem.
- Voeg het Fijngehakt en de bloem toe en roer het geheel goed door.
- Voeg als laatste de bouillon, de gesnipperde rozemarijn en zout en peper naar smaak toe.
- Plaats het deksel op de pan en laat het geheel op een laag vuur pruttelen.
- Kook de aardappels tot ze gaar zijn, giet ze af en stamp ze fijn.
- Voeg voldoende Cuisine toe aan de aardappelpuree tot het een mooie gladde puree wordt.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal en bedek met de aardappelpuree.
- Maak met een vork ruitjes in de puree.
- Plaats de schaal ongeveer 8 minuten onder de grill, totdat de puree een krokante korst heeft.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit smakelijke Shepherd's Pie recept is een heerlijke vegetarische variant van het traditionele gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 15 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g