Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- -
Ingrediënten
- 75 g gele rijst pak à 325 g
- 1 l runderbouillon of kippenbouillon, van tablet
- 400 ml medium dry sherry
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 rode peper in ringetjes
- 3 bosuitjes in ringetjes
Instructies
- Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing op verpakking.
- In fonduepan bouillon met sherry, knoflook, rode peper en bosuitjes aan de kook brengen.
- Vuur laag zetten en bouillon met deksel op pan 5 minuten zachtjes laten sudderen.
- Fonduepan, rijst en schalen dipHapjess op tafel zetten.
- Telkens Hapjes aan fonduevork prikken en in sherrybouillon laten garen.
- Na de maaltijd rijst over vier kommen verdelen en bouillon erop schenken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Om in de bouillon te garen:
-
'paella-spiesjes' van fruits de mer,
-
courgette
-
blokjes kipfilet
-
gamba's of cocktailgarnalen
-
pittige gehaktballetjes
-
plakjes varkenshaas met serranoham
-
plakjes Catalaanse worstjes
-
stukjes rode en groene paprika
-
cherrytomaatjes
-
kwart plakjes courgette
-
kleine roosjes broccoli
-
blaadjes spinazie.