Sherrysaus met Gedroogde Vijgen
Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- 500 ml zoete sherry
- 1 kaneelstokje
- 2 kruidnagels
- 10 gedroogde vijgen in vanille, in reepjes
Instructies
- Boen de sinaasappel schoon en rasp er 1 theelepel schil af.
- Breng de sherry met de sinaasappelschil, kaneel en de kruidnagels aan de kook.
- Laat het geheel 30 minuten op laag vuur inkoken (tot circa 300 ml).
- Zeef de saus door een theezeefje.
- Breng de saus met de gedroogde vijgen opnieuw aan de kook en laat nog 10 minuten zachtjes doorkoken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de sherrysaus met gedroogde vijgen bij vanille-ijs, cheesecake of vanillekwark.
Voedingswaarden
Calories: 150 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 1 g | Sugar: 20 g