Sherrysaus met Gedroogde Vijgen

Sherrysaus met Gedroogde Vijgen

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 500 ml zoete sherry
  • 1 kaneelstokje
  • 2 kruidnagels
  • 10 gedroogde vijgen in vanille, in reepjes

Instructies

  • Boen de sinaasappel schoon en rasp er 1 theelepel schil af.
  • Breng de sherry met de sinaasappelschil, kaneel en de kruidnagels aan de kook.
  • Laat het geheel 30 minuten op laag vuur inkoken (tot circa 300 ml).
  • Zeef de saus door een theezeefje.
  • Breng de saus met de gedroogde vijgen opnieuw aan de kook en laat nog 10 minuten zachtjes doorkoken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de sherrysaus met gedroogde vijgen bij vanille-ijs, cheesecake of vanillekwark.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 1 g | Sugar: 20 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Saus