Shoarma-Preistamppot met Spiegelei

Shoarma-Preistamppot met Spiegelei

Shoarma-Preistamppot met Spiegelei

Een stevige stamppot met romige aardappelen, gebakken prei en kruidige shoarma, afgemaakt met een perfect gebakken spiegelei.
Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg prei in ringen
  • 1 dl melk
  • kg aardappelen geschild en in stukken
  • 2 el bieslook fijngehakt
  • 4 kleine eieren
  • 40 g boter
  • 350 g shoarmareepjes
  • 1 tl shoarmakruiden
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Kook de aardappelen in gezouten water gaar.
  • Was de preiringen en laat uitlekken.
  • Verhit 25 g boter in een pan en bak de shoarmareepjes bruin.
  • Voeg de prei toe en bak 10 minuten mee.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met melk, shoarmakruiden en peper.
  • Schep het preimengsel door de stamppot en meng goed.
  • Bak 4 spiegeleitjes in de resterende boter.
  • Serveer de stamppot met een spiegelei bovenop en garneer met bieslook.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met een frisse komkommersalade of een lepel knoflooksaus.
Wijnadvies:
Een soepele rode wijn zoals een Merlot past goed bij de kruidige shoarma en romige stamppot.

Voedingswaarden

Calories: 580 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 28 g | Vet: 20 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Groenten / Stamppot / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Herfst