Shoarma-Preistamppot met Spiegelei
Een stevige stamppot met romige aardappelen, gebakken prei en kruidige shoarma, afgemaakt met een perfect gebakken spiegelei.
Ingrediënten
Instructies
- Kook de aardappelen in gezouten water gaar.
- Was de preiringen en laat uitlekken.
- Verhit 25 g boter in een pan en bak de shoarmareepjes bruin.
- Voeg de prei toe en bak 10 minuten mee.
- Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met melk, shoarmakruiden en peper.
- Schep het preimengsel door de stamppot en meng goed.
- Bak 4 spiegeleitjes in de resterende boter.
- Serveer de stamppot met een spiegelei bovenop en garneer met bieslook.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met een frisse komkommersalade of een lepel knoflooksaus.
Wijnadvies:
Een soepele rode wijn zoals een Merlot past goed bij de kruidige shoarma en romige stamppot.
Voedingswaarden
Calories: 580 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 28 g | Vet: 20 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 7 g