Shoarma-ragout in Pitabroodjes

Shoarma-ragout in Pitabroodjes

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 gele paprika
  • 125 g taugé
  • 1 dunne prei
  • 4 pita shoarmabroodjes
  • Zout
  • Peper
  • 2 eetlepels olie
  • 250 g gekruid shoarmavlees
  • 125 ml crème fraîche

Instructies

Voorverwarmen:

  • Verwarm de oven voor op 150°C (gasovenstand 2).
  • Groenten voorbereiden:
  • Maak de paprika schoon en snijd deze in dunne reepjes.
  • Was de taugé en laat deze uitlekken.
  • Was de prei, maak deze schoon en snijd hem in dunne reepjes.

Pitabroodjes bakken:

  • Bak de pitabroodjes in het midden van de oven gedurende ongeveer 6 minuten, tot ze gaar zijn.
  • Groenten en vlees bakken:
  • Verhit 1 eetlepel olie in een wok of braadpan.
  • Bak de paprika op hoog vuur gedurende ongeveer 2 minuten, terwijl je regelmatig roert.
  • Voeg de prei, taugé, zout en peper toe en bak nog ongeveer 1 minuut mee.
  • Schep daarna de groenten uit de pan op een bord.
  • Verhit de resterende olie in dezelfde pan.
  • Bak het shoarmavlees rondom bruin gedurende ongeveer 5 minuten terwijl je het regelmatig omschept.

Ragout maken:

  • Haal de pitabroodjes uit de oven.
  • Schep de crème fraîche door het vleesmengsel en verwarm nog ongeveer 2 minuten op laag vuur.

Serveren:

  • Snijd de pitabroodjes met een scherp mes tot de helft open.
  • Schep een deel van de groenten in de broodjes en verdeel de rest over twee borden.
  • Schep het vlees in de broodjes.
  • Serveer elk bordje met 2 gevulde pitabroodjes naast de groenten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de pitabroodjes met shoarma-ragout met een frisse salade en eventueel wat knoflooksaus voor een volledige maaltijd.

Voedingswaarden

Calories: 700 kcal | koolhydraten: 58 g | Protein: 38 g | Vet: 35 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten
Land van herkomst Midden Oosten