Shuan yangrou

Shuan yangrou

vuurpot met schapenvlees
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • kg lamsvlees
  • 500 g Chinese kool
  • 500 g grove spinazie
  • 500 g tofu
  • 100 g mihoen
  • 2 l heldere vlees- of groentebouillon

Voor de dipsaus:

  • Fijngesneden bosui
  • Fijngehakte gemberwortel
  • Gesnipperde knoflook
  • Sojasaus
  • Rijstwijn
  • Zoete bonenpasta
  • Azijn
  • Suiker
  • Chilipasta
  • Sesamolie

Instructies

  • Snijd het vlees in grote dunne plakken.
  • Verdeel de kool in gelijke stukken en maak de spinazie schoon.
  • Snijd de tofu in ± 20 plakjes.
  • Week de mihoen een paar minuten in kokend water en laat die uitlekken.
  • Verdeel alle ingrediënten op aparte borden of schalen en zet ze rond de fonduepan.
  • Terwijl u de helft van de bouillon aan de kook brengt, kan iedereen op tafel met de hierboven
  • vermelde ingrediënten zijn eigen dipsaus samenstellen.
  • Dompel een plakje vlees met behulp van eetstokjes ±½ minuut in de bouillon, laat het even
  • uitlekken en doop het in de zelfgemaakte dipsaus.
  • Wissel dat af met groenten, tofu en mihoen.
  • De bouillon moet wel blijven koken: vul eventueel aan met de rest van de bouillon.
  • Blijft er een bouillon over, maak daar dan een lekkere soep van, of drink de bouillon op zoals hij is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Traditioneel wordt dit gerecht in een grote koperen pan op een houtskoolvuur klaargemaakt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Lamsvlees
Land van herkomst Oosters