Cappucino met amadelsiroop

Siciliaanse Cappuccino met Amandelsiroop

Dit recept neemt u mee op reis naar Sicilië en de geur van haar amandelboomvelden in Aragorna. Deze cappuccino smelt in uw mond als een amaretti koekje
Porties: 2
Voorbereidingstijd 14 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 Livanto espresso's 40 ml
  • 2 eetlepels amandelsiroop
  • 150 ml melk
  • ¼ theelepel bittere amandelextract
  • 2 amaretti's
  • Cacaopoeder optioneel

Instructies

  • Schenk 1 eetlepel amandelsiroop in elk cappuccinokopje en zet vervolgens een espresso (40 ml) van de Livanto koffie in beide kopjes.
  • Voeg het bittere amandelextract toe aan de melk en bereid het melkschuim met de Aeroccino melkopschuimer of het stoompijpje van uw Nespresso machine.
  • Voeg het melkschuim toe aan beide kopjes tot ze gevuld zijn en bestrooi indien gewenst met een beetje cacaopoeder.
  • Serveer de cappuccino's samen met een amaretto koekje.
  • Geniet van deze heerlijke Siciliaanse cappuccino met amandelsiroop!

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze Siciliaanse cappuccino met amandelsiroop gaat goed samen met een glas amaretto.

Voedingswaarden

Calories: 120 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 3 g | Vet: 5 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht - Dessert / Warme dranken
Land van herkomst Italië / Sicilië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch