Siciliaanse Cappuccino met Amandelsiroop
Dit recept neemt u mee op reis naar Sicilië en de geur van haar amandelboomvelden in Aragorna. Deze cappuccino smelt in uw mond als een amaretti koekje
Equipment
- Aeroccino melkopschuimer
Ingrediënten
- 2 Livanto espresso's 40 ml
- 2 eetlepels amandelsiroop
- 150 ml melk
- ¼ theelepel bittere amandelextract
- 2 amaretti's
- Cacaopoeder optioneel
Instructies
- Schenk 1 eetlepel amandelsiroop in elk cappuccinokopje en zet vervolgens een espresso (40 ml) van de Livanto koffie in beide kopjes.
- Voeg het bittere amandelextract toe aan de melk en bereid het melkschuim met de Aeroccino melkopschuimer of het stoompijpje van uw Nespresso machine.
- Voeg het melkschuim toe aan beide kopjes tot ze gevuld zijn en bestrooi indien gewenst met een beetje cacaopoeder.
- Serveer de cappuccino's samen met een amaretto koekje.
- Geniet van deze heerlijke Siciliaanse cappuccino met amandelsiroop!
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze Siciliaanse cappuccino met amandelsiroop gaat goed samen met een glas amaretto.
Voedingswaarden
Calories: 120 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 3 g | Vet: 5 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 10 g