Sinaasappel-Chocolade IJstaart
Equipment
- huishoudfolie
- magnetron
Ingrediënten
- 1 liter bak chocoladeroomijs biologisch
- 1 roomboter chocoladecake met sinaasappel 450 g
- 100 g extra pure chocolade met sinaasappel
- 185 g sinaasappelmarmelade
Instructies
- Laat het ijs in 30 minuten zacht worden.
- Bekleed een schaal aan de binnenzijde met enkele lagen huishoudfolie.
- Snijd de chocoladecake in dunne plakken.
- Leg een plak sinaasappelcake in het midden van de bodem van de schaal.
- Plaats de plakken cake tegen de binnenzijde van de schaal, zodat alles goed bekleed is.
- Hak de chocolade in stukjes.
- Verwarm de sinaasappelmarmelade in de magnetron op de hoogste stand gedurende 10 seconden.
- Roer de verwarmde marmelade en de chocoladestukjes door het ijs.
- Schep het ijs in de schaal en strijk de bovenkant glad.
- Zet de ijstaart ca.
- 5 uur terug in de vriezer om opnieuw te bevriezen.
- Voor het serveren, plaats je de schaal ondersteboven op een bord en verwijder je de schaal en de vershoudfolie.
- Garneer de taart eventueel met slagroom en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 6 g | Vet: 20 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 30 g