Sinaasappel Freshpresso
Een heerlijke sinaasappel Freshpresso, een levendige koffiecocktail vol vitaminen waarbij de sinaasappelsap wordt getemperd door de vanille aroma’s van de Arpeggio
Equipment
- Receptenglas ca. 270 ml
- 2 shakers
- Lepel
- rietje
Ingrediënten
- 1 espresso 40 ml van de Arpeggio of Livanto koffie
- ½ zakje rietsuiker
- 100 ml verse sinaasappelsap
- 1 druppel vanille-extract
- 20 ml vanillesiroop
- Crushed ice
- 4 ijsblokjes
- 1 schijfje sinaasappel
Instructies
- Voeg de sinaasappelsap, vanillesiroop en twee ijsblokjes toe aan de eerste shaker en schud goed.
- Voeg een beetje crushed ice toe aan het receptenglas en schenk het mengsel zonder de ijsblokjes in het glas.
- Voeg het vanille-extract en twee ijsblokjes toe aan de tweede shaker om de shaker af te laten koelen.
- Voeg de rietsuiker toe aan het kannetje en zet een espresso (40 ml) in het kannetje.
- Schenk de espresso in de tweede shaker en schud goed.
- Schenk de koffie zonder de ijsblokjes voorzichtig in het receptenglas.
- Garneer met het sinaasappelschijfje.
- Serveer met een lepel en een rietje.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze sinaasappel Freshpresso past goed bij een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 100 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 1 g | Vet: 0 g | Zout: 0 g | Sugar: 18 g