Sinaasappel Freshpresso

Sinaasappel Freshpresso geserveerd in een elegant glas, met lagen rijke espresso en vers geperst sinaasappelsap. Gegarneerd met een schijfje sinaasappel, muntblaadje en ijsblokjes. De achtergrond straalt een vrolijke Mexicaanse sfeer uit met kleurrijke tafelkleden, rustieke houten accenten en traditionele keramieken details.

Sinaasappel Freshpresso

Een heerlijke sinaasappel Freshpresso, een levendige koffiecocktail vol vitaminen waarbij de sinaasappelsap wordt getemperd door de vanille aroma’s van de Arpeggio
Porties: 1
Voorbereidingstijd 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Receptenglas ca. 270 ml
  • 2 shakers
  • Lepel
  • rietje

Ingrediënten

  • 1 espresso 40 ml van de Arpeggio of Livanto koffie
  • ½ zakje rietsuiker
  • 100 ml verse sinaasappelsap
  • 1 druppel vanille-extract
  • 20 ml vanillesiroop
  • Crushed ice
  • 4 ijsblokjes
  • 1 schijfje sinaasappel

Instructies

  • Voeg de sinaasappelsap, vanillesiroop en twee ijsblokjes toe aan de eerste shaker en schud goed.
  • Voeg een beetje crushed ice toe aan het receptenglas en schenk het mengsel zonder de ijsblokjes in het glas.
  • Voeg het vanille-extract en twee ijsblokjes toe aan de tweede shaker om de shaker af te laten koelen.
  • Voeg de rietsuiker toe aan het kannetje en zet een espresso (40 ml) in het kannetje.
  • Schenk de espresso in de tweede shaker en schud goed.
  • Schenk de koffie zonder de ijsblokjes voorzichtig in het receptenglas.
  • Garneer met het sinaasappelschijfje.
  • Serveer met een lepel en een rietje.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze sinaasappel Freshpresso past goed bij een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 100 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 1 g | Vet: 0 g | Zout: 0 g | Sugar: 18 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koude Dranken / Ontbijt
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch