Sinaasappel Rabarber Strudel

Rabarberstrudel

Sinaasappel Rabarber Strudel

Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 200 g rabarber in kleine blokjes gesneden
  • Schil van 1 sinaasappel geraspt
  • 4 eetlepels rietsuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels custardpoeder
  • Poedersuiker voor decoratie
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 1 ei geklutst

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C (boven-/onderwarmte).
  • Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat.
  • Snijd drie stroken van 0,5 cm breed over de lengte van het deeg af.
  • Houd deze stroken apart voor de decoratie.
  • Meng de rabarber met de sinaasappelrasp, rietsuiker, custardpoeder en kaneel.
  • Leg het rabarbermengsel in een strook in het midden van het bladerdeeg over de lengte.
  • Rol het deeg op tot een stevige strudel.
  • Vouw de uiteinden van de rol eronder.
  • Gebruik de drie stroken om een vlecht te maken en leg deze bovenop de strudel.
  • Bestrijk de strudel met geklutst ei en plak de vlecht erop.
  • Bestrijk de vlecht ook met ei.
  • Snijd 6 kleine inkepingen in de bovenkant van de strudel en bestrooi met kristalsuiker.
  • Bak de strudel in 20 minuten goudbruin.
  • Bestrooi voor het serveren met poedersuiker.
  • Serveer warm en geniet ervan!

Notities / Tips / Wijnadvies

 

Wijnadvies:

Een zoete witte wijn zoals een Gewürztraminer zal goed samengaan met de frisse rabarber en de citrusaroma's van de sinaasappel

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 4 g | Vet: 16 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 14 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit / Groenten / Taart
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch