Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 200 g rabarber in kleine blokjes gesneden
- Schil van 1 sinaasappel geraspt
- 4 eetlepels rietsuiker
- 1 theelepel kaneel
- 2 eetlepels custardpoeder
- Poedersuiker voor decoratie
- 1 eetlepel kristalsuiker
- 1 ei geklutst
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C (boven-/onderwarmte).
- Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat.
- Snijd drie stroken van 0,5 cm breed over de lengte van het deeg af.
- Houd deze stroken apart voor de decoratie.
- Meng de rabarber met de sinaasappelrasp, rietsuiker, custardpoeder en kaneel.
- Leg het rabarbermengsel in een strook in het midden van het bladerdeeg over de lengte.
- Rol het deeg op tot een stevige strudel.
- Vouw de uiteinden van de rol eronder.
- Gebruik de drie stroken om een vlecht te maken en leg deze bovenop de strudel.
- Bestrijk de strudel met geklutst ei en plak de vlecht erop.
- Bestrijk de vlecht ook met ei.
- Snijd 6 kleine inkepingen in de bovenkant van de strudel en bestrooi met kristalsuiker.
- Bak de strudel in 20 minuten goudbruin.
- Bestrooi voor het serveren met poedersuiker.
- Serveer warm en geniet ervan!
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zoete witte wijn zoals een Gewürztraminer zal goed samengaan met de frisse rabarber en de citrusaroma's van de sinaasappelVoedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 4 g | Vet: 16 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 14 g