Sinaasappel Yoghurt

Sinaasappel Yoghurt

Sinaasappel Yoghurt

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1000 g yoghurt dikke , of turkse yoghurt
  • 30 g rozijnen boerenjongens
  • 30 g noten fijngehakte
  • g vanille-extract of vanillesuiker
  • 50 g honing
  • 1 stuk sinaasappel geraspte
  • 500 g sinaasappel vers geperste
  • 2 eetlepels cointreau
  • 12 g gelatine

Instructies

Bereidingswijze:

  • Giet de yoghurt in
  • een schone theedoek en laat deze uitlekken.
  • Laat de yoghurt 3 uur of een nacht in de koelkast staan.
  • Verwarm 100 g sinaasappelsap tot het kookpunt en los daar de geweekte gelatine in op.
  • Neem 300 g sinaasappelsap en schenk dit bij de warme sinaasappelsap.
  • Schep de uitgelekte yoghurt in een middelgrote kom en meng de rozijnen, cointreau, noten,
  • vanille-extract, honing en groot deel v/d geraspte sinaasappelschil erdoor.
  • Verdun de yoghurt met de afgekoelde sinaasappelsap.
  • Verdeel dit over 6 coups met tussen een laagje van 15 g verse sinaasappelsap.
  • Garneer dit gerecht met stukjes sinaasappel, rozijnen,
  • Geraspte sinaasappelschil en walnoten.

Voor de garnering:

  • geraspte sinaasappelschil, rozijnen en noten (naar keuze).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Zuivel