Sinaasappelboter Ontbijtplakken met Aardbeien
Een heerlijk fris en fruitig ontbijt met romige sinaasappelboter en zoete aardbeien. Perfect voor een feestelijke start van de dag.
Ingrediënten
- 1 duivekaterbrood of ander wit brood in 4 dikke plakken gesneden
- 50 g roomboter op kamertemperatuur
- 1 sinaasappel
- 1 bakje aardbeien gewassen en in stukjes gesneden
- Poedersuiker naar smaak
- 4 blaadjes munt voor garnering
Instructies
- Laat de roomboter op kamertemperatuur komen.
- Was de sinaasappel en rasp de schil.
- Snijd de sinaasappel doormidden en pers een beetje sap uit.
- Klop de zachte boter op de laagste stand luchtig met een mixer.
- Voeg poedersuiker en sinaasappelsap toe en meng goed.
- Klop vervolgens op een hogere snelheid tot de boter luchtig en romig is.
- Besmeer de dikke plakken brood met de sinaasappelbotercrème.
- Verdeel de stukjes aardbeien over de boter.
- Garneer elk broodje met een blaadje munt en bestrooi eventueel met extra poedersuiker.
- Serveer direct voor een feestelijk en smaakvol ontbijt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een glaasje vers geperste sinaasappelsap of een kopje thee voor een compleet ontbijt.
Wijnadvies:
Geen wijnadvies, ideaal te combineren met een frisse mocktail of jus d’orange.
Voedingswaarden
Calories: 230 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 4 g | Vet: 9 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 12 g