Elegante ontbijtbordjes met dikke plakken wit brood, royaal besmeerd met sinaasappelboter, belegd met stukjes aardbei en gegarneerd met muntblaadjes, licht bestrooid met poedersuiker, op een kleurrijk Mexicaans tafelkleed, omringd door sinaasappels en aardbeien.

Sinaasappelboter Ontbijtplakken met Aardbeien

Een heerlijk fris en fruitig ontbijt met romige sinaasappelboter en zoete aardbeien. Perfect voor een feestelijke start van de dag.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 duivekaterbrood of ander wit brood in 4 dikke plakken gesneden
  • 50 g roomboter op kamertemperatuur
  • 1 sinaasappel
  • 1 bakje aardbeien gewassen en in stukjes gesneden
  • Poedersuiker naar smaak
  • 4 blaadjes munt voor garnering

Instructies

  • Laat de roomboter op kamertemperatuur komen.
  • Was de sinaasappel en rasp de schil.
  • Snijd de sinaasappel doormidden en pers een beetje sap uit.
  • Klop de zachte boter op de laagste stand luchtig met een mixer.
  • Voeg poedersuiker en sinaasappelsap toe en meng goed.
  • Klop vervolgens op een hogere snelheid tot de boter luchtig en romig is.
  • Besmeer de dikke plakken brood met de sinaasappelbotercrème.
  • Verdeel de stukjes aardbeien over de boter.
  • Garneer elk broodje met een blaadje munt en bestrooi eventueel met extra poedersuiker.
  • Serveer direct voor een feestelijk en smaakvol ontbijt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een glaasje vers geperste sinaasappelsap of een kopje thee voor een compleet ontbijt.
Wijnadvies:
Geen wijnadvies, ideaal te combineren met een frisse mocktail of jus d’orange.

Voedingswaarden

Calories: 230 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 4 g | Vet: 9 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 12 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Fruit / Ontbijt
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Feestdagen etc Moederdag / Valentijnsdag