Sint-Jacobsschelpen met Prei en Bladerdeeg
Noix de Saint Jacques aux poireauxElegant gerecht van Sint-Jacobsschelpen met prei, venkel en bladerdeeg, perfect voor feestelijke diners.
Ingrediënten
Instructies
Voorbereiden:
- Haal het harde parelmoergedeelte van de coquilles en halveer het witte deel.
- Verwarm 10 g boter in een pan en bak de prei en venkel 5 minuten.
- Verdeel het prei-venkelmengsel over de lege schelpen en leg er een gehalveerde coquille op.
- Voeg het oranje kuitgedeelte toe aan elke schelp.
- Bestrooi met peper, zout en een beetje kerrie.
- Schenk Noilly Prat en verdeel de resterende boter over de schelpen.
- Rol de ontdooide bladerdeegplakjes dun uit en vouw ze over de gevulde schelpen.
- Plak vast met eidooier.
- Snijd uit het resterende deeg 6 decoratieve schelpvormen en plak ze met wat water op de bladerdeegdakjes.
- Bewaar de schelpen afgedekt in de koelkast.
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Bestrijk het bladerdeeg met eidooier.
- Bak de schelpen 8 minuten in de voorverwarmde oven.
- Maak een bedje van grof zeezout op elk bord en plaats de hete Sint-Jacobsschelpen erop.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kunt ook de schelpen vullen met reepjes andere vis of garnalen.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals Chardonnay of een glas Noilly Prat zelf past perfect bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 16 g | Protein: 12 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 2 g