Sint-jakobsschelpen met Romige Avocadomousse
Equipment
- Staafmixer (of vork)
Ingrediënten
- 1 rijpe avocado in blokjes
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel zure room
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 gedroogd chilipepertje verkruimeld
- 300 g sint-jakobsschelpen diepvries
Instructies
- Pureer de helft van de avocado met zure room, 2 eetlepels olijfolie en de helft van de verkruimelde chilipeper met een staafmixer tot een gladde mousse.
- Breng op smaak met zout.
- Verhit een grillpan.
- Dep de sint-jakobsschelpen goed droog, bestrijk ze dun met olie en grill ze in 1-2 minuten aan elke kant in de grillpan, tot ze gaar zijn.
- Keer halverwege.
- Verdeel de avocadomousse over vier cocktailglazen.
- Leg de resterende avocadoblokjes en sint-jakobsschelpen er bovenop.
- Bestrooi het gerecht met de overgebleven verkruimelde chilipeper.
- Serveer direct, eventueel met geroosterd brood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze Sint-jakobsschelpen met Romige Avocadomousse passen goed bij een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo.Voedingswaarden
Calories: 230 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 10 g | Vet: 18 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 1 g