Sint-jakobsschelpen met Romige Avocadomousse

Porties: 4
Bereidingstijd: 13 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rijpe avocado in blokjes
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel zure room
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 gedroogd chilipepertje verkruimeld
  • 300 g sint-jakobsschelpen diepvries

Instructies

  • Pureer de helft van de avocado met zure room, 2 eetlepels olijfolie en de helft van de verkruimelde chilipeper met een staafmixer tot een gladde mousse.
  • Breng op smaak met zout.
  • Verhit een grillpan.
  • Dep de sint-jakobsschelpen goed droog, bestrijk ze dun met olie en grill ze in 1-2 minuten aan elke kant in de grillpan, tot ze gaar zijn.
  • Keer halverwege.
  • Verdeel de avocadomousse over vier cocktailglazen.
  • Leg de resterende avocadoblokjes en sint-jakobsschelpen er bovenop.
  • Bestrooi het gerecht met de overgebleven verkruimelde chilipeper.
  • Serveer direct, eventueel met geroosterd brood.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze Sint-jakobsschelpen met Romige Avocadomousse passen goed bij een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo.

Voedingswaarden

Calories: 230 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 10 g | Vet: 18 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Mexico
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koolhydraat arm / Tarwevrij