Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 12 grote bladeren bladeren sla
- 500 gram rundergehakt
- 50 ml hoisinsaus
- 1 rode paprika in blokjes gesneden
- 1 kleine ui in blokjes gesneden
- 4 stengels lente-ui fijngesneden
- 2 teentjes knoflook fijgesneden
- 1 el plantaardige olie
- 1-2 el chili saus
- 1 tl gemberpoeder
- 1 el rijstwijn azijn
- 1 el sojasaus
- ½ el honing
- ¼ tl peper en zout
optioneel:
- komkommer en wortel in reepjes gesneden
Instructies
- Maak de slablaadjes schoon en dep ze droog, doe dit voorzichtig zodat ze niet scheuren.
- Verwarm in een grote koekenpan de plantaardige olie op een hoog vuur.
- Voeg de paprika en ui toe en bak dit 3 minuten.
- Voeg dan ook de gehakt toe en bak nog eens 5 minuten, breek onder het bakken de gehakt in kleine stukjes.
- Giet na 5 minuten bakken het vet uit de pan en zet de koekenpan weer op een iets lager vuur.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg vervolgens de knoflook, sojasaus, hoisinsaus, chili saus, gember, rijstwijn azijn en honing toe.
- Kook dit totdat de saus is ingedikt, ongeveer 3-4 minuten.
- Voeg tenslotte de lente-ui toe.
- Doe het gebakken vlees vervolgens in een grote kom en zet de sla bladeren klaar.
- Lepel het vlees in de sla bladeren en serveer.
- Garneer eventueel met reepjes komkommer en wortel.