Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Basilicum mayonaise:
- 2-3 eetlepel(s) mayonaise
- 6 blaadjes basilicum
- optioneel: 1 klein teentje knoflook geperst
- 1 tl citroensap
Wraps:
- 1 krop ijsbergsla
- 6 plakjes kalkoenfilet of kipfilet
- 4 plakjes uitgebakken ontbijtspek
- 1 kleine avocado
- 1 romatomaat
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Om de basilicum mayonaise te maken doe je de mayonaise, basilicum, fijngeperste knoflook en citroensap in een kleine keukenmachine of blender.
- Zet het apparaat even kort aan om alles goed te mengen.
- Snijd vervolgens op een grote snijplank de avocado en tomaat in plakjes.
- Pak de krop ijsbergsla erbij en scheur de twee grootste bladen eraf.
- Doe op beide twee plakjes kipfilet of kalkoenfilet.
- Smeer boven op de plakjes filet een beetje basilicum mayonaise.
- Leg bovenop deze laag nog een plakje kalkoen of kipfilet, bacon, plakjes tomaat en avocado.
- Kruid licht met zout en peper vouw dan de onderkant van de slawrap naar boven, de zijkanten in en rol het dan dicht als een burrito.
- Serveer de sla wraps koud.