Slaatje van rodekool en walnoten

Slaatje van rodekool en walnoten

Porties: 4 personen
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram rodekool
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 75 gram walnoten
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • ½ bosje tijm
  • 4 eetlepels room
  • versgemalen zwarte peper
  • zout

Instructies

  • Rasp de rodekool en kruid deze licht met zout.
  • Maak een vinaigrette van olie, azijn en peper en laat de rodekool hierin 30 minuten marineren.
  • Hak 50 gr walnoten grof en schaaf de Parmezaan.
  • Ris de blaadjes tijm van de steeltjes.
  • Schik de rodekoolsla op borden, schep er telkens 1 eetlepel licht opgeklopte room op en leg er wat kaasschaafsel en gehakte walnoten naast.
  • Garneer met tijm en hele walnoten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade