Slabonbons met Mierikswortel Roomkaas

Slabonbons met Mierikswortel Roomkaas

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kropsla
  • 200 g verse roomkaas naturel
  • ½ bakje tuinkers
  • 1-2 eetlepels geraspte mierikswortel
  • 2 gekookte bieten van gelijke grootte
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel rode-wijnazijn

Instructies

  • Breng in een grote pan water met wat zout aan de kook.
  • Haal de blaadjes van de kropsla los en selecteer 12 mooie blaadjes (+ 2 extra als reserve).
  • Dompel de slablaadjes kort onder in kokend water om ze zacht te maken.
  • Leg de slablaadjes in een bak met ijskoud water om het garingsproces te stoppen.
  • Laat de slablaadjes uitlekken en dep ze voorzichtig droog met keukenpapier of een theedoek.
  • Meng de roomkaas met de losgeknipte tuinkers, geraspte mierikswortel, zout en peper naar smaak.
  • Leg de slablaadjes uitgespreid op een werkvlak en schep in het midden van elk blad 1 eetlepel roomkaas.
  • Vouw de blaadjes rond de roomkaas en leg de 'slabonbons' met de vouwnaad naar beneden op een bord.
  • Schil de bieten voorzichtig (met handschoenen aan), snijd ze in dunne plakjes en leg 12 mooie plakjes in een kom.
  • Klop in een andere kom 1 eetlepel olijfolie met rode-wijnazijn, zout en peper tot een dressing en leg hier de 12 mooie bietplakjes in (de rest wordt niet gebruikt).
  • Zet de slabonbons en bietplakjes afgedekt in de koelkast tot gebruik.
  • Laat de plakjes biet op kamertemperatuur komen.
  • Leg amuselepels op een schaal en leg op elke lepel een plakje biet.
  • Leg een slabonbon op de biet en druppel de resterende olijfolie eroverheen.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dit elegante voorgerecht is snel te maken en zit boordevol smaak en textuur.
Je kunt de slabonbons en bietplakjes voorbereiden en koel bewaren tot het moment van serveren voor een handige en indrukwekkende presentatie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koude Hapjes
Jaargetijde: Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch