Slakken met kruidenboter
Equipment
- slakkenschelpen
Ingrediënten
Instructies
- Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
- Sjalotje en knoflook pellen en fijnsnippperen.
- In kom boter, sjalotje en knoflook door elkaar scheppen.
- Peterselie erboven fijn knippen en erdoor mengen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Slakken laten uitlekken.
- Slakken in schelpen stoppen en opening royaal bestrijken met kruidenboter. Slakken met opening naar boven op slakkenschaaltje leggen en midden in oven 4 à 5 minuten warm laten worden.
- Direct serveren met knapperig stokbrood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen
Milde, zachte roséwijnen
20 bereiden
Bevat per eenpersoonsportie
energie 240 kCal - eiwit 10 g
vet 21 g - koolhydraten 2 g
Milde, zachte roséwijnen
20 bereiden
Bevat per eenpersoonsportie
energie 240 kCal - eiwit 10 g
vet 21 g - koolhydraten 2 g