Slakken met kruidenboter

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 sjalotje
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 g roomboter zachte
  • 4 takjes peterselie
  • zout
  • 1 blik slakken 12 stuks
  • peper

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Sjalotje en knoflook pellen en fijnsnippperen.
  • In kom boter, sjalotje en knoflook door elkaar scheppen.
  • Peterselie erboven fijn knippen en erdoor mengen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Slakken laten uitlekken.
  • Slakken in schelpen stoppen en opening royaal bestrijken met kruidenboter. Slakken met opening naar boven op slakkenschaaltje leggen en midden in oven 4 à 5 minuten warm laten worden.
  • Direct serveren met knapperig stokbrood.

Notities / Tips / Wijnadvies

Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen
Milde, zachte roséwijnen
20 bereiden
Bevat per eenpersoonsportie
energie 240 kCal - eiwit 10 g
vet 21 g - koolhydraten 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Slakken / Voorgerechten
Land van herkomst Frankrijk