Slastamppot met Sesamkip en Sjalottenjus
Een verrassende stamppot met romige bloemkoolpuree en frisse ijsbergsla, geserveerd met malse kip in een krokant sesamjasje en een smaakvolle sjalottenjus.
Ingrediënten
Instructies
- Kook de aardappelen 10 minuten in gezouten water.
- Voeg de bloemkoolroosjes toe en kook nog 10 minuten tot alles gaar is.
- Giet af en stamp de aardappelen en bloemkool samen met de warme melk tot een smeuïge puree.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Verhit intussen de boter in een koekenpan.
- Bestrijk de kipfilets met mosterd en bestrooi met sesamzaadjes of amandelen.
- Bak de kip op hoog vuur rondom bruin en laat op laag vuur in 20 minuten gaar worden, keer regelmatig.
- Neem de kip uit de pan en houd warm.
- Bak de sjalotjes in het bakvet 1 minuut.
- Voeg 250 ml water en het zakje jus toe en laat 3 minuten zachtjes pruttelen.
- Schep de ijsbergsla door de bloemkoolpuree en verwarm kort door tot alles goed warm is.
- Serveer de stamppot met de sesamkip en sjalottenjus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Zonder vlees:
Schep in plaats van de kipfilet 100 gr in blokjes gesneden Leidse 20+ kaas, 1 in stukjes gesneden appel en 1 eetlepel mosterd door de stamppot. Bestrooi met 8 gehakte walnoten en maak geen jus.
Serveertip:
Lekker met een frisse wortelsalade of een scheutje citroensap over de kip voor extra frisheid.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Viognier past goed bij de frisse en romige smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 620 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 38 g | Vet: 22 g | Zout: 1.6 g | Sugar: 6 g