Sliptong met komkommersaus

Sliptong met komkommersaus

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 sliptongen alternatief: schol, tong, roodbaarsfilet
  • 1 komkommer
  • 3 bosuitjes
  • ½ citroen Sap er van
  • Zout
  • peper versgemalen
  • 4 eetlepels bloem
  • 4 eetlepels vloeibare margarine
  • 125 ml crème fraîche
  • eetlepel dille fijngehakt

Instructies

  • Schil de komkommer en halveer hem in de lengte.
  • Schraap de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Snijd de bosuitjes in stukjes van 1 cm.
  • Wrijf de sliptongen in met citroensap, zout en peper en wentel ze door de bloem.
  • Verhit de margarine in een grote koekenpan en bak de sliptongen (in twee porties) in 6-8
  • minuten goudbruin en gaar, keer ze halverwege.
  • Leg de sliptongen op warme borden en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  • Bak de bosui en komkommer in het bakvet in 3-4 minuten zachtjes gaar.
  • Roer de crème fraîche en dille erdoor en warm de saus zachtjes door.
  • Voeg zout en peper toe en schep de saus over de sliptongen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met gebakken krieltjes en een frisse salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis