Sloffen (Grote Arnhemse Meisjes)
Grote, ovale koeken van bladerdeeg met een knapperige suikerlaag, een grotere variant van de bekende Arnhemse meisjes.
Equipment
- Kartonnen mal (15 x 6 cm)
- Goed sluitende trommel
Ingrediënten
- 200 g bloem
- 175 g roomboter
- Snufje zout
- 1 dl water
- Kristalsuiker
Instructies
- Maak een bladerdeeg van de bloem, boter, zout en water.
- Laat het deeg geruime tijd opstijven in de koelkast.
- Rol het deeg uit tot een lap van ca.
- ½ cm dikte.
- Snijd met behulp van de kartonnen mal ovale koeken van 15 x 6 cm.
- Bestrijk de bovenzijde van de koeken met koud water.
- Leg de koeken omgekeerd op een 'bedje' van kristalsuiker.
- Rol voorzichtig met de deegroller over de koeken, zodat de suiker eraan blijft kleven.
- Leg de koeken op een natgemaakte bakplaat.
- Laat het deeg nogmaals afkoelen en opstijven in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Bak de koeken midden in de oven in 20-25 minuten gaar en bruin.
- Neem de koeken direct van de bakplaat af.
- Laat de sloffen goed afkoelen.
- Bewaar de sloffen in een goed sluitende trommel om te voorkomen dat ze taai worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker bij de koffie of thee.
Wijnadvies:
Geen wijn, maar een kopje koffie of thee.
Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 5 g | Vet: 18 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 15 g