Sloffen (Grote Arnhemse Meisjes)

Ovale bladerdeegkoeken met knapperige suikerlaag, goudbruin gebakken en afgekoeld op een rooster op een houten tafel, met suiker en bakgereedschap op de achtergrond.

Sloffen (Grote Arnhemse Meisjes)

Grote, ovale koeken van bladerdeeg met een knapperige suikerlaag, een grotere variant van de bekende Arnhemse meisjes.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 200 g bloem
  • 175 g roomboter
  • Snufje zout
  • 1 dl water
  • Kristalsuiker

Instructies

  • Maak een bladerdeeg van de bloem, boter, zout en water.
  • Laat het deeg geruime tijd opstijven in de koelkast.
  • Rol het deeg uit tot een lap van ca.
  • ½ cm dikte.
  • Snijd met behulp van de kartonnen mal ovale koeken van 15 x 6 cm.
  • Bestrijk de bovenzijde van de koeken met koud water.
  • Leg de koeken omgekeerd op een 'bedje' van kristalsuiker.
  • Rol voorzichtig met de deegroller over de koeken, zodat de suiker eraan blijft kleven.
  • Leg de koeken op een natgemaakte bakplaat.
  • Laat het deeg nogmaals afkoelen en opstijven in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Bak de koeken midden in de oven in 20-25 minuten gaar en bruin.
  • Neem de koeken direct van de bakplaat af.
  • Laat de sloffen goed afkoelen.
  • Bewaar de sloffen in een goed sluitende trommel om te voorkomen dat ze taai worden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker bij de koffie of thee.
Wijnadvies:
Geen wijn, maar een kopje koffie of thee.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 5 g | Vet: 18 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek
Land van herkomst Gelderland / Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch