Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de marinade:
- 1 kg sukadelapjes in blokjes gesneden
- 2 wortels geschild en in plakjes gesneden
- Groen van 1 bos selderij
- 1 teen knoflook in plakjes gesneden
- Rasp van 1 sinaasappel
- ½ bosje peterselie grof gesneden
- 2 takjes tijm
- 2 takjes oregano
- 2 takjes salie
- 2 takjes rozemarijn
- 1 laurierblad
- 500 ml krachtige rode wijn
- 2 eetlepels olijfolie
Voor de stoofpot:
- 60 gram boter
- 2 uien fijngesnipperd
- 1 wortel geschild en in blokjes gesneden
- 2 stengels bleekselderij in blokjes gesneden
- 2 tenen knoflook fijngesneden
- 2 kruidnagels
- 3 eetlepels Amsterdamse uien
- 1 kaneelstokje
- 2 laurierblaadjes
- 3 plakjes ontbijtkoek in blokjes gesneden
- 250 ml runderbouillon
- 700 gram frieten
- ½ bosje peterselie fijngesneden
- Olijfolie
- Zout
- Peper
Instructies
Een dag van tevoren:
- Meng het vlees in een kom met wortel, selderijgroen, knoflook, sinaasappelschil, kruiden, wijn en olijfolie.
- Dek af en laat 12 uur marineren in de koelkast.
Op de dag zelf:
- Verwarm de oven voor op 150 ℃.
- Haal het vlees uit de marinade en dep het droog.
- Zeef de marinade en zet apart.
- Verhit een scheutje olijfolie en een klontje boter in een braadpan.
- Bak het vlees in porties op hoog vuur bruin.
- Voeg ui, wortel, bleekselderij, knoflook, kruidnagel, Amsterdamse uien, kaneelstokje en laurierblaadjes toe.
- Verkruimel ontbijtkoek over het vlees en schenk de gezeefde marinade en bouillon erbij.
- Het vlees moet net onder staan.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Leg de deksel op de pan en zet in de oven.
- Laat 2,5 uur gaar stoven.
- Schep tussentijds om en verwijder kaneelstokje, kruidnagels en laurierblaadjes wanneer het stoofvlees gaar is.
- Bak de frieten op 180°C in een frituurpan tot ze goudbruin en krokant zijn.
- Serveer het stoofvlees met frieten en garneer met peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 750 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 35 g | Vet: 45 g | Zout: 3 mg | Sugar: 15 g