Smaakvolle bonensalade met citroendressing
Een frisse en eenvoudige salade van sperziebonen, ei en citroen. Licht, voedzaam en perfect voor een zomerse lunch of als bijgerecht bij een barbecue.
Equipment
- Eierprikker
- kookpan
- mes
- Saladeschaal
Ingrediënten
Instructies
- Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal doormidden.
- Kook de sperziebonen in 8-10 minuten beetgaar.
- Kook de eieren in 10 minuten hard.
- Snijd de olijven in plakjes.
- Pers de citroen uit en meng het sap met olie, peper, zout en honing tot een dressing.
- Meng de dressing en olijven door de afgekoelde sperziebonen.
- Laat het geheel afkoelen.
- Snijd de eieren in parten.
- Schep de eieren voorzichtig door de salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met knapperig stokbrood of een volkoren pistolet voor een lichte maaltijd.
Wijnadvies:
Lekker met een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 145 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 8 g | Vet: 9 g | Zout: 0.7 g | Sugar: 4 g
